Întrebări și Răspunsuri

Lucruri importante pe care trebuie să le știi

Documentul se descarcă și se trimite de pe adresa dorită către instanța competentă. Adresele de e-mail ale instanțelor se pot găsi accesând link-ul următor: https://app.ecvr.ro/docs/ListaJud.pdf 

Da, documentele completate online prin platforma e-CVR îndeplinesc toate condiţiile folosirii lor în instanţă sau în cadrul oricăror procedee juridice necesare. În plus, documentele prezente în platforma noastră sunt actualizate constant şi verificate de către avocaţi pledanţi.

Te îndrumăm să alegi un pachet care poate acoperi nevoile tale pe termen mediu și lung.

Platforma e-CVR îți poate oferi o perspectivă asupra serviciilor prin vizualizarea documentelor generate în contul tău de utilizator.

Pentru mai multă asistenţă, contactează-ne prin intermediul formularului de pe pagina Contact.

Ce fac dacă?

Ipoteza nr. 1

Dacă ulterior trimiterii cererii de pe cale electronică (e-mail), instanța îți pune în vedere să depui ”originalul cererii de chemare în judecată”, iei textul din documentul de mai jos, îl semnezi electronic și îl trimiți pe adresa judecătoriei.

Ipoteza Nr. 2

Dacă ulterior trimiterii cererii de pe cale electronică (e-mail), instanța îți pune în vedere să faci ”dovada calității de reprezentant”, iei textul din documentul de mai jos, îl semnezi electronic și îl trimiți pe adresa judecătoriei.

Ipoteza Nr. 3

Dacă ulterior trimiterii cererii de pe cale electronică (e-mail), instanța îți pune în vedere să depui ”originalul dovezii de achitare a taxei judiciare de timbru” achitată prin intermediul www.taxatimbru.ro și/sau ”ștampila instituției bancare pe ordinul de plată”, iei textul de mai jos, îl așezi într-un document, îl semnezi electronic și îl trimiți pe adresa judecătoriei.

Ipoteza Nr. 4

Dacă ulterior depunerii eCVR, instanța solicită precizări sau completări ale cererii de chemare în judecată, te informăm că reclamantul își poate modifica cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. Pentru ca registratorul să ia măsurile necesare în vederea depunerii cererii la dosarul instanței este esențial ca în antetul cererii să fie menționată instanța, numărul dosarului, completul de judecată (apare pe citație) și eventual termenul de judecată.

Formularea cererii modificatoare implică modificarea unuia dintre cele trei elemente esențiale ale cererii: i) părți, ii) obiect şi iii) cauză. Totodată, reclamantul poate chema în judecată şi alte persoane pe lângă pârâtul indicat inițial.

Pentru aceasta, anexăm un model de cerere modificare/precizare a cererii de chemare în judecată, pe care o completezi, o semnezi și o trimiți la dosar.

Statistici privind datele e-CVR

Comunicarea este cheia
statistici.png
În cuprinsul raportului privitor la starea justiției pentru anul 2019 publicat de Consiliul Superior al Magistraturii s-a constatat numărul mare de dosare care privesc executarea (în special contestațiile la executare) precum și folosirea cu predilecție de către justițiabili a cererilor de valoare redusă.
În anul 2019, dintre cele 2.040.732 cauze rulate la nivelul judecătoriilor, peste 100.000 au fost reprezentate de cererile de valoare redusă, respectiv 5%.
În anul 2020, procentul este crescător, de 6,6%.

De ce să alegi cererea de valoare redusă

în schimbul cererii de drept comun

Cerere de valoare redusă

Cerere de drept comun